Telefoons laten recycelen

August 22, 2016 | By Administratione | Filed in: Uncategorized.

Oude toestellen

Elke familie heeft wel een paar oude toestellen liggen waar niks mee gedaan wordt. Deze kunnen nog nuttig gebruikt worden voor andere doeleinden. Ook de telefoons die door schade niet meer bruikbaar zijn kunnen nog elders ergens goed voor gebruikt worden. De telefoon kan bijvoorbeeld verkocht worden op een site of de telefoon kan gerecycled worden. Dit zijn vaak telefoons die te oud zijn om nog door telefoonreparateurs zoals smartphonekoning gemaakt te laten worden.

Geld voor je oude telefoon

Er zijn een aantal sites die geld geven voor oude telefoon. Er moet een account gemaakt worden op de site en vervolgens kan jij aangeven welke soort telefoon jij wilt verkopen en in welke staat deze is. De site bepaald vervolgens hoeveel jij terug krijgt voor het inleveren van de telefoon. Ook kun je je telefoon bijvoorbeeld inleveren bij goede doelen. Vaak lopen er acties dat als wanneer jij je oude (niet meer bruikbare) telefoon in levertĀ  de partij voor het goede doel daar een beloning voor krijgt. Zoals bijvoorbeeld een vergoeding.

Marktplaats.nl

Een ander alternatief kan zijn om jouw telefoon op een site te zetten zoals Marktplaats.nl waar je je oude telefoon aan kan bieden. Wellicht kan je er nog wat bedrijven of particuliere zaken veel plezier mee doen. Veel mensen zoeken oude toestellen die niet meer te gebruiken zijn voor onderdelen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld hun eigen telefoon maken door middel van het scherm van de niet meer bruikbare telefoon te gebruiken. Dit is meestal voor de koper een stuk goedkoper dan de telefoon laten maken of zelf een nieuw scherm te kopen. Ook heeft de verkoper er voordeel mee. Nu verdient hij er nog het een of ander mee. Ook al is het niet veel, met in de kast liggen levert de telefoon helemaal niks op.

Voordelen

Het heeft dus verschillende voordelen om de telefoon te recyclen. Zo kan je er zelf voordeel uit halen door er zelf wat mee te verdienen. Verlies kan men niet lijden omdat de telefoon anders toch alleen maar in de kast ligt. Het te koop aanbieden kost immers geen tot weinig moeite. Ook doe je andere mensen er een groot plezier mee, zij kunnen geld besparen door jou telefoon voor een spot prijs op te kopen. Of als laatste, zelfs de goede doelen kunnen er baat bij hebben en help je veel mensen of instanties tegelijkertijd.


Comments are closed here.